"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μαζική δράση στις 9 Απρίλη

Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπορευμα
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

Ο αγώνας ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια και για την υπεράσπιση των δημόσιων συγκοινωνιών συνεχίζεται, παρά την ψήφιση του νόμου, παρά την αύξηση των ελέγχων, παρά τις απειλές και τη λασπολογία που δέχτηκε το κίνημα «Δεν πληρώνω». Η δύναμη αυτού του κινήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κόσμος θεωρεί ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι αυτοί που μας κλέβουν τα ταμεία και τους φόρους, αυτοί που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, αυτοί που μας φόρτωσαν ένα παράλογο χρέος, θα μας επιβάλουν με το έτσι θέλω να πληρώνουμε περισσότερα για τις μετακινήσεις μας. Γι αυτό θα φροντίσουμε ο νόμος τους να μείνει στα χαρτιά. Δεν υπακούμε, δεν πληρώνουμε. Ήδη πολλοί ελεγκτές έχουν βρει τον μπελά τους, μια και πολλοί επιβάτες τους καταγγέλλουν όταν επιμένουν να ζητούν τα στοιχεία μας και παρεμποδίζουν τη μετακίνηση μας. Συνεχίζουμε λοιπόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα:
  • Να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων
  • Δωρεάν μετακινήσεις και μειωμένα εισιτήρια για νέους, άνεργους, ΑΜΕΑ-η κάρτα ανεργίας να λειτουργεί ως κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για τους εργαζόμενους που πάνε στη δουλειά τους το πρωί.
  • Δραστική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις συγκοινωνίες.

Αγώνας για δημόσια υγεία-παιδεία-συγκοινωνία
Την ίδια στιγμή που διαλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, ξεπουλούν τα πάντα. Γι αυτούς τα κοινωνικά αγαθά είναι εμπορεύματα. Τα σχολεία και τα νοσοκομεία διαλύονται. Η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση σχολείων, στριμώχνοντας τους μαθητές σε τάξεις που θα ξεπερνούν τους 30, παραχωρεί την ανέγερση σχολείων σε ιδιώτες και καταργεί τα βιβλία. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία διαλύονται, αφού εκτός από προσωπικό τους λείπουν και άλλα βασικά είδη όπως γάζες, φάρμακα κλπ. Αφού τα ισοπεδώσουν όλα θα μας σπρώξουν μετά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τις ιδιωτικές κλινικές. Γι αυτό και μεις εκτός από δημόσιες συγκοινωνίες, διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.


ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ – ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Αρνούμαστε να βλέπουμε τις ζωές μας να διαλύονται. Πρέπει να αντισταθούμε. Να δείξουμε μαζική ανυπακοή παντού. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούμε να γίνουμε ο εφιάλτης τους, όπως οι κάτοικοι της Κερατέας. Χρειάζεται να οργανώσουμε την αντίσταση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές. Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί βουλευτές όταν εμφανίζονται αντιμετωπίζουν την κατακραυγή από απλούς ανθρώπους που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία. Οι αγώνες που δίνονται σε κάθε μέτωπο χρειάζεται να ενωθούν και να γίνουν ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα τους. Με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ακτιβισμούς και αποκλεισμούς να δείξουμε τη δύναμη μας. Γιατί δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Οι δράσεις μας
Θα συνεχίζετε να μας βρίσκετε στους σταθμούς μετρό της γειτονιάς μας. 23 Μάρτη και 1 Απρίλη θα είμαστε σε σταθμούς μετρό της Αθήνας, καλώντας τους επιβάτες να μην πληρώνουν. Επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας, εξαπλώνονται και δυναμώνουν σε όλη την Αττική.
Στις 9 Απρίλη επιτροπές κατοίκων, εργαζόμενοι, νεολαίοι, φορείς και συλλογικότητες θα συναντηθούμε σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη 1μ.μ. για να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά οι διεκδικήσεις μας.
Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά, να συμμετέχει στις δράσεις μας, να ενισχύσει την επιτροπή μας, να διαδώσει το μήνυμα αντίστασης παντού.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ
Τηλ. επικοινωνίας: 6957500105,6973042677, 6932565525, 6974445070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου