"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νοσοκομείου "Η Ελπίς"

Στη μαύρη λίστα συγχωνεύσεων και καταργήσεων του Λοβέρδου μπήκε και το νοσοκομείο «Η Ελπίς» που βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Υγείας, το «Ελπίς» θα αλλάξει χρήση και από γενικό νοσοκομείο θα γίνει παράρτημα του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Θα πάψει δηλαδή να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων για επείγοντα περιστατικά, εξετάσεις και νοσηλεία.

Ο υπουργός Υγείας ξέχασε ότι πριν από λίγους μήνες(14/9) σε μια «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του στο «Ελπίς» είχε «εντυπωσιαστεί» από το υψηλό επίπεδο του νοσοκομείου. Φαίνεται ότι εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που αποφάσισε να το κλείσει. Η κατάργηση του νοσοκομείου «Ελπίς» αποτελεί πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας. Πρόκειται για ένα ιστορικό νοσοκομείο (ιδρύθηκε το 1842) που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση χιλιάδες ασθενείς.

Η Επιτροπή Κατοίκων 7ου Διαμερίσματος εδώ και βδομάδες έχει ξεκινήσει να διαδίδει τα «κακά νέα», μαζεύοντας υπογραφές ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείου και καλώντας τον κόσμο της γειτονιάς σε άμεση δράση. Η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Όσοι ακούνε το νέο (οι περισσότεροι για πρώτη φορά), ψάχνουν τρόπους για να βοηθήσουν, υπογράφουν, διαδίδουν το κείμενο υπογραφών και κυρίως μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τους «δικούς τους ανθρώπους».

Η επιτροπή μας συμμετείχε με χαιρετισμό στη συνέλευση εργαζομένων του νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Ήδη σε συνεργασία με το σωματείο έχει οργανώσει κοινές εξορμήσεις ενημέρωσης στο νοσοκομείο, με κορυφαία μέρα δράσης την 1η Ιούνη. Αντίστοιχες εξορμήσεις έχουν γίνει και στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», αλλά και στη γειτονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου