"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στα ΜΜΜ

Νέα μέτρα εξήγγειλε η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου μεταφοράς, ενάντια στους «λαθρεπιβάτες», όπως ονομάζει τους χιλιάδες πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν την παράλογη αύξηση στη τιμή των εισιτηρίων. Από τις 4 Απρίλη, ένα νέο σώμα ελεγκτών θα κυκλοφορεί καθημερινά ανάμεσά μας. Πρόκειται για 150 ελεγκτές-ράμπο , που θα φέρουν ειδική ενδυμασία και αναγνωριστικό σήµα του ΟΑΣΑ, θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) και θα κυκλοφορούν με λάπτοπ μέσω του οποίου θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία για τα πρόστιμα που θα κόβουν . Το υπουργείο μεταφοράς ανακοίνωσε ότι συχνά οι ελεγκτές θα κυκλοφορούν με τη συνοδεία αστυνομικών και της δημοτικής αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται και αρνούνται να πληρώσουν την αύξηση στα εισιτήρια. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει σαφές μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί την ανυπακοή των πολιτών. Όμως δεν πρόκειται για κίνηση δύναμης αλλά για κίνηση αδυναμίας. Η μεγάλη αποδοχή και κυρίως η συμμετοχή του κόσμου στο κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και το γεγονός ότι πολλοί πολίτες δεν δίστασαν να καταγγέλλουν τους ελεγκτές για παράνομη συμπεριφορά, ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτά τα νέα κατασταλτικά μέτρα.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο κίνημα «Δεν πληρώνω», δηλώνουμε ότι δεν πτοούμαστε από τα νέα μέτρα και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Αυτοί που μας απειλούν με νέα σκληρά μέτρα, είναι αυτοί που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, είναι αυτοί που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, αυτοί που χρωστάνε δισεκατομμύρια εισφορών στον ΟΑΣΑ, αυτοί που φοροαπαλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο και ζητούν από μας να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.

Καλούμε τους πολίτες να συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στο κίνημα «Δεν πληρώνω», να μην φοβούνται να δείχνουν ανυπακοή και να διαδίδουν το μήνυμα της ανυπακοής. Ο αγώνας μας από δω και πέρα χρειάζεται να γίνει ακόμα πιο συντονισμένος και οργανωμένος. Σε κάθε γειτονιά οργανώνουμε μαζικές δράσεις ενάντια στα σώματα ελεγκτών, συνεχίζουμε τα μαζικά μπλοκαρίσματα ακυρωτικών σε λεωφορεία και μετρό, απευθυνόμαστε για συμπαράσταση στους εργαζόμενους.

Κορυφώνουμε τη δράση μας στις 9 Απρίλη με μαζικές δράσεις στα μετρό της Αθήνας και με τη μεγάλη συγκέντρωση 1μμ στο Σύνταγμα. Εκείνη τη μέρα να στείλουμε μαζικό μήνυμα ανυπακοής και δύναμης παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου