"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα σε Λαική Συνέλευση την Τρίτη 14 Ιούνη

15 Ιούνη πλημμυρίζουμε τους δρόμους
Όλοι-ες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, πλημμυρίζουμε την πλατεία Συντάγματος , δείχνουμε τη δύναμή μας, διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όλοι εμείς Είμαστε αγανακτισμένοι, εξοργισμένοι με το μνημόνιο, την τρόικα, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όσους μας ζητούν να θυσιάσουμε τη ζωή μας για να μην κινδυνεύσουν οι τόκοι των τραπεζών και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να δεσμεύσει τον λαό με μια νέα συμφωνία που μας καταδικάζει στην πείνα και την εξαθλίωση. Νέες μαζικές απολύσεις, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, φορομπηξία των χαμηλών εισοδημάτων, κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, συρρίκνωση ή και κατάργηση των θεσμών κοινωνικής πρόνοιας, βασικά αγαθά, φως, νερό, τηλέφωνο, συγκοινωνίες, στα χέρια της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Να κάνουμε την οργή μας δύναμη! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να απαιτήσουμε να φύγει η κυβέρνηση και το μνημόνιο. Στις 15 Ιούνη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πρέπει να είμαστε στο δρόμο. Να παραλύσουμε τη μηχανή του συστήματος, να μην δουλέψει καμιά υπηρεσία, να κλείσουν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις, να μην γίνουν εξεταστικές στις σχολές. Να οργανώσουμε τη μεγαλύτερη γενική απεργία που έχει ζήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής:
• Σε Λαική Συνέλευση την Τρίτη 14 Ιούνη 7μμ στο μετρό πανόρμου για να συζητήσουμε πως μπορούμε να οργανώσουμε την αντίσταση στη περιοχή μας, πως θα υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, πως θα μεταφέρουμε το κλίμα του συντάγματος στις πλατείες, τους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές μας.
Να διαδόσουμε το νέο και να οργανώσουμε τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου