"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

πετυχημένη η κοινή μέρα δράσης για την υγεία την 1η Ιούνη και στη γειτονιά μας







































Η προετοιμασία για την κοινή μέρα δράσης στην υγεία είχε ξεκινήσει από καιρό στην περιοχή μας. Με συνεχείς επισκέψεις στα νοσοκομεία της περιοχής (Ελπίς και Ερυθρός Σταυρός) σε συνεργασία με τα σωματεία των νοσοκομείων ενημερώναμε τους εργαζόμενους για την 1η Ιούνη. Τα σωματεία μαλιστα κάλεσαν την Επιτροπή μας να ενημερώσει για τις δράσεις της στις συνελεύσεις των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η επιτροπή μας ξεκίνησε στη γειτονιά καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείου Ελπίς, αφού βρίσκεται στη μαύρη λίστα συγχωνέυσεων του Λοβέρδου. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Οι δράσεις μας κορυφώθηκαν την 1η Ιούνη, όπου μαζί με εργαζόμενους κινητοποιηθήκαμε στα 2 νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων άφηναν τον κόσμο να εξετάζεται ελεύθερα χωρίς να πληρώνει. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι εργαζομενοι του Ελπίς είχαν στάση εργασίας τις ίδιες ώρες με την κινητοποίηση. Ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου όπως το χειρουργείο έκλεισαν και οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στο προαύλιο με πανό. Οι κάτοικοι και ασθενείς της γειτονιάς μας , παρ όλο τον πόνο τους, μας υποδέχτηκαν με χαρά, ευχαριστώντας μας που είμασταν εκεί. Οι δράσεις μας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας θα συνεχιστούν. Τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου