"Οι άνθρωποι είναι πρακτικοί. Θέλουν αλλαγή, όμως αισθάνονται αδύναμοι, μόνοι, δεν θέλουν να είναι σαν ένα φυλλαράκι χλόης που εξέχει από τα άλλα και κόβεται. Περιμένουν σήμα από κάποιον άλλον, που θα κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη κίνηση. Και σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας υπάρχουν άφοβοι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν την πρώτη κίνηση, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, αρκετά γρήγορα για να μην προλάβουν να κοπούν. Κι αν το καταλαβαίνουμε αυτό, μπορεί και μεις οι ίδιοι να κάνουμε την πρώτη κίνηση."

Χάουαρντ Ζιν

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ανακοίνωση της επιτροπής μας



Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από ‘δω!

Δε χρωστάμε –Δεν πληρώνουμε

Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, πλημμυρίζουν την πλατεία Συντάγματος ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζόμενων στην Ισπανία. Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές. Είμαστε εμείς που μοχθούμε καθημερινά για να πλουτίζουν οι λίγοι. Όλοι εμείς, είμαστε εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι με το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Θέλουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Είμαστε αγανακτισμένοι, εξοργισμένοι

Με το μνημόνιο, την τρόικα, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όσους θεωρούν τους τόκους των τραπεζών και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σημαντικότερα από τις ζωές μας με τα αφεντικά μας που μας ξεζουμίζουν καθημερινά για 400 ή 500 €, χωρίς ασφάλιση και με το φόβητρο της ανεργίας (κοντά στο 20%) πάνω από τα κεφάλια μας με το κλείσιμο και τις «συγχωνεύσεις» δημόσιων σχολείων και νοσοκομείων, με τη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών που τολμάνε να μας χρεώνουν και με εισιτήριο 5€ (στα νοσοκομεία) και να αυξάνουν τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γι΄ αυτό και λέμε «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» με το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου, είτε πρόκειται για δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ) , είτε πρόκειται για ελεύθερους χώρους δημόσιας χρήσης (Ελληνικό, Γουδή κλπ).

Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Μνημόνιο στην υγεία, σημαίνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σημαίνει ακριβές εξετάσεις, ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό υλικό, σημαίνει εξάντληση των εργαζομένων που δουλεύουν στο χώρο της υγείας. Το νοσοκομείο «η Ελπίς» που βρίσκεται στη γειτονιά μας έχει μπει στη μαύρη λίστα συγχωνέυσεων του Λοβέρδου. Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου υγείας το Ελπίς θα αλλάξει χρήση και από γενικό νοσοκομείο, θα γίνει παράρτημα του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Θα πάψει δηλαδή να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων για επείγοντα περιστατικά, εξετάσεις και νοσηλεία. Γι αυτό το λόγο η επιτροπή κατοίκων της γειτονιάς μας, καλεί τους κατοίκους της γειτονιάς, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να υπεραπιστούν το νοσοκομείο της γειτονιάς μας.

Διαλύουν υγεία-παιδεία-συγκοινωνία-Να τους σταματήσουμε

Στη γειτονιά μας , όπως και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύονται σχολεία, απολύονται εργαζόμενοι, κλείνουν επιχειρήσεις και καταστήματα, διαλύονται οι ζωές μας. ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση. Η επιτροπή 7ου διαμερίσματος από τη μέρα που η κυβέρνηση εφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνιο στις ζωές μας, παλεύει ενάντια στα βαρβαρα μέτρα. Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά κάτοικο να αγωνιστεί να στηρίξει την επιτροπή μας, να συμμετέχει δίνοντας λίγο από το χρόνο και τις ιδέες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου